Μελισσοκομικός Σύλλογος Ανατολικής Αττικής

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Ο "Κηφήνας " προσκαλεί σε εκδήλωση !!

Σας προσκαλούµε να συµµετάσχετε

Στην ενηµερωτική εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί την Πέµπτη 30/06/2016 και ώρα 19.00 µ.µ. στο "Οινοποιείο του Πέτρου" της Κοινωφελούς Επιχείρησης του ∆ήµου Παλλήνης (Μαραθώνος 117, Παλλήνη).

Η ενηµερωτική εκδήλωση αποσκοπεί στη διερεύνηση των δυνατοτήτων για

: • Την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισµικής διάστασης των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής ως πολυσύνθετων πολιτισµικών αγαθών.

• Την προβολή της αξίας της παραδοσιακής διατροφής και των παραδοσιακών αγροδιατροφικών προϊόντων ως διατροφικών/πολιτισµικών προτύπων που έχουν µεγάλη αξία για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Την καταγραφή, µελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη διατροφικών συνηθειών, τροφίµων και τρόπων παρασκευής, συντήρησης και κατανάλωσης που πλέον τείνουν να ξεχαστούν, αλλά και την ανάδειξη τοπικών ποικιλιών και σπόρων που χάνονται γιατί δεν καλλιεργούνται πια. 

• Την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων ως µέρος της πολιτισµικής ταυτότητας του τόπου µε έναν τρόπο δυναµικό που να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες.
Η ηµερίδα ενηµέρωσης απευθύνεται σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής (δήµους και κοινότητες, αναπτυξιακές εταιρείες, πολιτιστικούς οργανισµούς κτλ.), σε µελισσοκόµους, αµπελοκαλλιεργητές και οινοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και τυροκόµους της περιοχής και σε όλους τους παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων, σε συλλόγους ή άτοµα που ασχολούνται µε τις αγροδιατροφικές παραδόσεις, σε τοπικά λαογραφικά µουσεία και αρχεία, καθώς επίσης και σε όσους ασχολούνται µε την αποτύπωση και µελέτη του λαϊκού πολιτισµού και των παραδόσεων της περιοχής.

Τέλος, απευθύνεται σε φορείς, επιχειρήσεις και πρόσωπα που σχετίζονται µε τον αγροτουρισµό και την εστίαση, και ενδιαφέρονται να προβάλουν τοπικά αγροδιατροφικά προΪόντα.

Διοργανωτές : Περιφέρεια Ανατ. Αττικής και Υπουργείο Πολιτισμού

Κι όπως πάντα ....Θα είμαστε όλοι εκεί  !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις του "Κηφήνα"

* indicates required