Μελισσοκομικός Σύλλογος Ανατολικής Αττικής

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Ημερίδα Μελισσοκομίας - ΓΠΑ 05-02-2011


Το αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  ήταν γεμάτο, όχι μόνο τα καθίσματα αλλά πολλοί παρακολουθούσαν όρθιοι καθ όλη την διάρκεια των παρουσιάσεων .
Η οργάνωση ήταν άψογη από κάθε πλευρά.

Κατά την είσοδο υπήρχε γραφείο υποδοχής οπού συμπληρώσαμε τα στοιχεία μας και παραλάβαμε ένα φάκελο που περιείχε,  βιβλίο με τις περιλήψεις των θεμάτων που θα παρουσιαζόντουσαν, ολα τα μελισσοκομικά περιοδικά,διαφημιστικά έντυπα, μπλοκ και στυλό για τις σημειώσεις.(ΑΨΟΓΟΙ)
Στην συνέχεια μας περίμενε μπουφές με καφέδες και νερά,έτσι πίνοντας τον καφέ μας  και συζητώντας περάσαμε ευχάριστα έως να έρθει η ώρα να μπούμε στο αμφιθέατρο και να ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις.
Απο την ημερίδα απουσίασαν οι εκπρόσωποι της Ο.Μ.Σ.Ε.  και του Πανελληνίου Συνδέσμου Βασιλοτρόφων .

Τα θέματα πολλά και μεγάλα αλλά ταυτόχρονα περιορισμένος ο χρόνος ανάλυσης.
Το θέμα "Αντιμετώπιση των ασθενειών χωρίς φαρμακευτική αγωγή" του Κου Θρασυβούλου που όλοι περιμέναμε δεν στάθηκε ιδιαίτερα αντάξιο των προσδοκιών μας, πέρα από την στυγνή ανακοίνωση αποτελεσμάτων πειραμάτων, δεν έγινε καμιά ιδιαίτερη εμβάθυνση ή περαιτέρω συζήτηση, προσωπικά περίμενα το κάτι παραπάνω.Ίσως να έφταιγε ο περιορισμένος χρόνος? Ίσως...

Ιδιαίτερα Θετική αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση "Το μοντέλο των ακραίων όρων στην παραγωγή μελιού"του Κου Γκουσιάρη και πιστεύω ότι είναι είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει στο άμεσο μέλλον πολλούς μελισσοκόμους.

Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων αποχώρησα απο την ημερίδα πριν την παρουσίαση του τρίτου μέρους..
Άρθρα σχετικά με τις παρουσιάσεις μπορείτε να βρείτε .... http://beelab.agro.auth.gr/ereuna_dimosieuseis.html

Εν κατακλείδι ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια  πολύ οργανωμένη που εύχομαι να συνεχίσει με λιγότερα θέματα και περισσότερο χρόνο , προκειμένου να γίνεται πιο πολύ ανάλυση και συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις του "Κηφήνα"

* indicates required