Μελισσοκομικός Σύλλογος Ανατολικής Αττικής

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Στον "Κηφήνα" οι Δηλώσεις Διαχείμασης Κυψελών.

Όπως έχουμε ήδη αναρτήσει  μια καινούρια "παράμετρος" μπαίνει στην Μελισσοκομική γραφειοκρατία και άφορά όλους όσους θέλουν να υπαχθούν στα Επιδοτούμενα Μελισσοκομικά Προγράμματα.


Μιλάμε βέβαια για τις "Δηλώσεις Διαχείμασης Κυψελών " .

Ο "Κηφήνας" έχει προμηθευτεί δηλώσεις και τα μέλη του μπορούν να τις συμπληρώσουν τις Δευτέρες 28/11- 5/12- 12/12 και ώρες 18.00 έως 20.00 στον χώρο του Συλλόγου.

Υπενθυμίζουμε ότι

 Η καταγραφή των έτοιμων για διαχείμαση κυψελών θα γίνεται από όλους τους μελισσοκόμους - κάτοχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα 

 ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΙ ΕΝΊΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΆΣΗΣ 3.1 

Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής βασικά κριτήρια: 

α) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 κυψελών . 

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ μέχρι την λήξη του κάθε ετήσιου προγράμματος, δηλ. μέχρι 31 Ιουλίου του έτους του προγράμματος. 

γ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στις ΔΑΟΚ που ανήκουν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. 

 ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΙ ΕΝΊΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΆΣΗΣ 3.2 

α) Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ) ως επαγγελματίες αγρότες. 

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξίας της παραγωγής τους να είναι 8.000 €. 

γ) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ μέχρι την λήξη του κάθε ετήσιου προγράμματος, δηλ. μέχρι 31 Ιουλίου του έτους του προγράμματος. 

δ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στις ΔΑΟΚ που ανήκουν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. 

ε) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης για συμμετοχή στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» στη ΔΑΟΚ που ανήκουν για τις επόμενες μετακινήσεις των μελισσοσμηνών τους, δηλαδή να ενημερώνουν τις αρμόδιες ΔΑΟΚ πριν την μετακίνησή τους. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις του "Κηφήνα"

* indicates required