Μελισσοκομικός Σύλλογος Ανατολικής Αττικής

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίαςΣας γνωρίζουμε ότι από τις 21/9/2017 ημέρα Πέμπτη θα ξεκινήσει ο γενικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις ελαιοκομικές περιοχές των Δήμων Σαρωνικού, Μαραθώνα, Ωρωπίων, Λαυρεωτικής, Κρωπίας, Σπάτων – Αρτέμιδας  & Παιανίας, και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Καλυβίων, Π. Φώκαιας, Αναβύσσου, Κουβαρά, Μαραθώνα, Γραμματικού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Ωρωπού, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Σκάλας Ωρωπού, Συκαμίνου, Κερατέας, Κρωπίας, Σπάτων, Παιανίας,  ο οποίος θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε 8 ημέρες.
Σημειώνεται ότι σε περιοχές που η ταχύτητα του ανέμου θα υπερβαίνει τα 5 μποφόρ (Beaufort) ο ψεκασμός θα αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε:

1.    τους ελαιοπαραγωγούς που έχουν περιφραγμένα κτήματα, να βρίσκονται τις ημέρες του ψεκασμού στα κτήματα τους προκειμένου να τα ανοίξουν, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
2.    τους μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους της περιοχής σας
3.    τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων να τοποθετήσουν σήμανση περιμετρικά των κτημάτων τους προκειμένου να μην ψεκαστούν.

Από το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις του "Κηφήνα"

* indicates required